Ads 468x60px

Pages

Amalúr torony

 2834.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg babapiskóta,
1 dl triple sec,
4 dl joghurt,
3-4 evőkanál méz,
2 nagy savanykás alma,
1 dl tejszín,
5 dkg darált, pörkölt dióbél,
1 csomag hidegen keverhető pudingpor,
5 dl tej.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A babapiskótákat egyenként mártogassuk a triple-sec likőrbe. A joghurtot édesítsük a mézzel. A megmosott, kicsumázott, és meghámozott almát reszeljük le. A pudingporra öntsük rá a tejet, és habverővel addig kevergessük, amíg az, krémszerűen besűrűsödik. Akkor keverjük bele a reszelt almát és a mézes joghurtot. Hosszú, keskeny kehelypoharak aljára tegyünk egy réteg likőrös piskótát, rá a krémből egy réteget, erre újra egy réteg piskótát rakjunk. Addig rétegezzük, amíg csak tartanak a hozzávalók. A tetejére a tejszínből vert kemény habot tegyük, amelyet hintsünk meg a pörkölt dióval.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése