Ads 468x60px

Pages

Tarte Tatin

 2839.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg rétesliszt,
10 dkg finomliszt,
13 dkg vaj vagy margarin,
1 evőkanál porcukor,
1 tojássárgája,
csipetnyi cukor,
a töltelékhez:
50 dkg alma,
18 dkg cukor,
4 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat gyúrjuk össze, és lisztezett folpackba csomagolva hideg helyen legalább egy óráig pihentessük. Közben 15 deka cukrot kevergetve pirítsunk karamellé, és öntsük egy 20-25 centi átmérőjű pie-formába, hogy teljesen bevonja. Hagyjuk állni, hogy a karamell teljesen megkeményedjen. Az almát hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, magozzuk ki, és körkörösen fektessük a domború felével lefelé a karamellre. A maradék három deka cukorral szórjuk meg, a vajat morzsoljuk rá, majd a kerek lappá nyújtott tésztával takarjuk be. Villával szurkáljuk meg, és 200 fokos sütőbe tolva süssük szép pirosra. Ezután a tészta szélét késsel lazítsuk meg, a formára fektessünk kerek tálat, és gyors mozdulattal az egészet fordítsuk meg, hogy a tészta alulra, az alma felfelé kerüljön. A legjobb azon melegen kínálni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése