Ads 468x60px

Pages

Patikusné süteménye

 2837.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg zsír,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg túró,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
15 dkg cukor,
12 dkg burgonya,
15 dkg darált mák,
5 dkg mazsola.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a zsírt, a lisztet, és a sütőport a túróval és a vaníliáscukorral. Nyújtsuk 1/2 cm vastagságúra, és négyzetes darabokra vágva, közepükre az alábbi főtt mákos töltelékből rakjunk kis halmocskákat. Hajtsuk félbe, és tojással megkenve, vajazott, lisztezett tepsiben süssük szép sárgára. A töltelékhez főzzük sziruppá a cukrot kevés vízzel, azután a főtt, áttört burgonyát, az őrölt mákot és a puha mazsolát adva hozzá főzzük rövid ideig.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése