Ads 468x60px

Pages

Dundee cake (skót gyümölcskenyér)

 2842.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
10 dkg cukor,
4 tojás,
25 dkg liszt,
csipetnyi só,
1 kiskanál sütőpor,
20 dkg ribizli,
5 dkg mazsola,
5 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs,
10 dkg aprított mandula,
2 evőkanál reszelt citrom- vagy narancshéj,
2 evőkanál citromlé vagy narancslé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd egyenként üssük bele a tojásokat és keverjük el alaposan. Keverjük össze a lisztet, a sót, és a sütőport. Keverjük bele a gyümölcsöket, a citromhéjat, majd a tojásos keveréket. Kivajazott formában 1 órán át tűpróbáig süssük előmelegített sütőben.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése