Ads 468x60px

Pages

Spanyol mandulás kuglóf

 2833.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
4 tojás,
5 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
5 dkg csokoládé,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A mandulát tegyük egy pillanatra forrásban lévő vízbe, és egy percig főzzük, majd a héját húzzuk le, és vágjuk forgácsokra. A tejet langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt, és öntsük bögrébe. Letakarva futtassuk meg, vagyis addig kelesszük, amíg a bögre tetejére feljön. Az egész tojásokat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a puha vajat és a vaníliáscukrot. Ezután öntsük hozzá a felfutott élesztőt, a lisztet és csipetnyi sót. Forgassuk bele a mandulaforgácsot, a megmosott, lecsurgatott és megtisztított mazsolát, valamint a durvára reszelt csokoládét. A kuglóf-formát vastagon kenjük ki a margarinnal, és a tésztát simítsuk bele. Ügyeljünk arra, hogy a tésztamassza csak a forma feléig érjen, mert "kidagadhat" belőle! Térfogatához képest kelesszük duplájára, majd toljuk előmelegített forró sütőbe, és süssük szép aranysárgára. Még forrón borítsuk tálra, hagyjuk kihűlni, és csak azután vágjuk fel.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése