2838.
HOZZÁVALÓK:
2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt,
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack,
2 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
A hideg kávét keverjük össze a rummal. A tojások sárgáját verjük simára a cukorral, a vaníliáscukorral meg a vajjal, majd adjuk hozzá a sajtot, végül a tojások habbá vert fehérjét forgassuk bele. A piskótákat mártsuk meg könnyedén a rumos tejben, a felét fektessük egy tálba. A krém felét kanalazzuk rá, és a felszeletelt őszibarack felét is rakjuk rá. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel vonjuk be. A barack maradékával szépen díszítsük ki, és két órára hűtsük jégbe. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítsük.
2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt,
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack,
2 dl tejszín.
A hideg kávét keverjük össze a rummal. A tojások sárgáját verjük simára a cukorral, a vaníliáscukorral meg a vajjal, majd adjuk hozzá a sajtot, végül a tojások habbá vert fehérjét forgassuk bele. A piskótákat mártsuk meg könnyedén a rumos tejben, a felét fektessük egy tálba. A krém felét kanalazzuk rá, és a felszeletelt őszibarack felét is rakjuk rá. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel vonjuk be. A barack maradékával szépen díszítsük ki, és két órára hűtsük jégbe. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése