Ads 468x60px

Pages

Eperkeksz

 2845.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg háztartási keksz,
1 l tej,
4 tojás,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 evőkanál liszt,
50-60 dkg eper.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A cukor felét keverjük habosra a 4 tojássárgával, adjuk hozzá a lisztet, öntsünk hozzá egy kevés tejet, s ezzel simára keverve adjuk a többi tejhez. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, kicsit sűrítsük be, és adjuk hozzá a vaníliáscukrot. Jénai tálba rétegezve rakjunk le egy sor kekszet, arra krémet, majd szeletelt epret, ezt folytassuk míg a hozzávalók el nem fogynak, a legfelső sor krém legyen. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, és simítsuk a rétegek tetejére. Néhány szem eperrel díszítsük. Miután kihűlt, néhány órára tegyük a hűtőbe, amíg a keksz megpuhul.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése