2832.
HOZZÁVALÓK:
1 mokkáskanál só,
1 evőkanál cukor,
30 dkg rétesliszt,
1 tojás,
1 evőkanál étolaj,
porcukor,
barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel 2,5 deci vizet a sóval meg a cukorral, majd a tűzről levéve, azon melegében dolgozzuk el a liszttel, a nyers tojással meg az olajjal. Dagasszuk simára, lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra, ujjnyi vastagra, és lisztes késsel vágjunk belőle ujjnyi széles csíkokat. Forró, bő olajban süssük ropogós pirosra, a zsírt alaposan itassuk le róla, és porcukorral meghintve tálaljuk. Hígított, forró barackízt kínáljunk hozzá.
1 mokkáskanál só,
1 evőkanál cukor,
30 dkg rétesliszt,
1 tojás,
1 evőkanál étolaj,
porcukor,
barackíz.
Forraljunk fel 2,5 deci vizet a sóval meg a cukorral, majd a tűzről levéve, azon melegében dolgozzuk el a liszttel, a nyers tojással meg az olajjal. Dagasszuk simára, lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra, ujjnyi vastagra, és lisztes késsel vágjunk belőle ujjnyi széles csíkokat. Forró, bő olajban süssük ropogós pirosra, a zsírt alaposan itassuk le róla, és porcukorral meghintve tálaljuk. Hígított, forró barackízt kínáljunk hozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése