Ads 468x60px

Pages

Zöldborsó puding

 2840.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg kifejtett zöldborsó,
1 zsemle,
3 tojás,
6 dkg vaj,
1 mokkáskanál só,
3 dkg liszt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A zöldborsót kevés vízzel pároljuk puhára, szűrjük le, és törjük át. A beáztatott, kicsavart zsemlét keverjük habosra a tojások sárgájával. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és könnyed kézzel keverjük össze az előbb elkészített masszával. Egy-egy adagot befogadó edénykét - (lehet akár cserépbögre is) vajazzunk ki, lisztezzük meg, és a keverékkel töltsük meg. Állítsuk akkora lábosban annyi vízbe, amilyenben kényelmesen elférnek. 45 percig gőzöljük kissé félrehúzott fedővel. Tálalás előtt a pudingokat a formákból borítsuk ki, apróra vágott petrezselyemmel díszítsük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése