Ads 468x60px

Pages

Diós rolád

 2831.

HOZZÁVALÓK:
4 tojássárgája,
14 dkg cukor,
14 dkg dió,
10 dkg mazsola,
keksz,
10 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fehéredésig a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a durvára vágott, a sütőben szárazon megpirított diót, a mazsolát (vagy 10 deka durvára vágott főzőcsokoládét) és annyi durvára tört kekszet vagy piskótát, hogy elég tömör, de formázható masszát kapjunk. Tehetünk bele, ha gazdagabban akarjuk adni, még 10 deka vajat is. Egy csíkban vékonyan vajazzunk ki egy téglalap alakú alufólia lapot, és tekercs-alakban fektessük rá a diós masszát. A fóliába göngyölve, néhány órára tegyük hűtőszekrénybe. A fóliából kibontva, szépen felszeletelve rakjuk tálra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése