Ads 468x60px

Pages

Kolozsvári szarvacskák

 2836.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
25 dkg liszt,
2 tojás,
14 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
5 dkg mandula,
1/2 citrom,
vaníliás szórócukor.

 
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el alaposan a vajat a liszttel, majd gyúrjuk hozzá az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliáscukrot, a sütőport, a darált héjas mandulát és a citrom lereszelt héját. Formáljunk a zsíros tésztából ujjnyi vastag, és hosszú rudacskákat, melyeket erősen kifli alakra hajlítva, zsírozott, lisztezett tepsiben forró sütőben süssünk meg. Még forrón vaníliás szórócukorban forgassuk meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése