Ads 468x60px

Pages

Burgonyarétes

 2952.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
30 dkg forrón áttört, kihűlt burgonya,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojássárgája,
8 deka vaj,
a töltelékhez:
8 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojássárgája,
1/2 citrom leve és héja,
8 dkg darált dió,
15 dkg forrón áttört, kihűlt burgonya,
3 dkg mazsola,
2 tojásfehérje.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a hozzávalókból, és nyújtsuk ki ujjnyi vastagra. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a citrom levét, és lereszelt héját, a darált diót, az áttört burgonyát, a mazsolát és végül a tojások keményre vert habját. Kenjük a tölteléket a tésztára, sodorjuk össze és tepsibe téve, közepes tűznél kb. 35 percig süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése