Ads 468x60px

Pages

Mogyorófánk

 2956.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg rizsliszt,
5 dkg porcukor,
3 tojás,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál barackíz,
a töltelékhez:
2,5 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
10 dkg darált mogyoró.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a porcukrot a 3 tojássárgával. Adjuk hozzá a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot, a rizslisztet, a citromlevet, majd a barackízt. Töltsük a masszát tésztanyomó gépbe, nyomkodjuk olajozott tepsibe, és végül mérsékelten meleg sütőben süssük meg. Miután kihűlt a közepét vágjuk ki, és mogyorókrémmel töltsük meg. A krémhez verjünk habot a tejszínből a porcukorral, és óvatosan adjuk hozzá az őrölt mogyorót.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése