Ads 468x60px

Pages

Kevert linzertorta

 2951.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
8 dkg őrölt mandula,
2 tojás,
3 tojássárgája,
citromhéj,
kevés fahéj,
késhegynyi szarvassó, vagy pikolóskanál szódabikarbóna,
ribizlilekvár.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra habverővel a megpuhított vajat és a cukrot, majd további keverés közben a tojásokat egyenként adjuk hozzá. Ha már jó könnyű, habos, akkor fakanállal keverjük bele a mandulát, a lisztet, a lereszelt citromhéjat és a szarvassót. A tészta felét tegyük kikent, lisztezett tortakarikába, helyezzünk rá kisebb átmérőjű ostyalapot, és ujjnyi vastagon kenjük meg ribizkeízzel. A megmaradt tésztából sima csővel formáljunk kört a karika szélén, a többivel egyenletesen rácsozzuk be. Tetejét vagdalt mandulával szórjuk meg, majd lassú tűznél süssük meg. Vaníliás porcukorral szórjuk be.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése