Ads 468x60px

Pages

Márványkalács

 2953.

HOZZÁVALÓK:
12.5 dkg vaj,
16 dkg cukor,
3-4 tojás,
1/2 kg liszt,
1 citrom,
1/4 liter tej,
1 csomag sütőpor,
8 dkg kakaó.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, és lassanként adjunk hozzá 12,5 dkg cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és a tejet (kb. 2 evőkanál kivételével), majd keverjük össze alaposan. Tegyük bele a citromnak a héját és levét, valamint a sütőport és a keményre vert tojáshabot. A masszát osszuk el és az egyik részébe keverjük a kakaót, a maradék tejet és a többi cukrot, és alaposan dolgozzuk össze. Öntsük egy kizsírozott formába oly módon, hogy egy teljesen tele kanállal felváltva egy sötét és egy világos masszát helyezünk. Egy óráig süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése