2953.
HOZZÁVALÓK:
12.5 dkg vaj,
16 dkg cukor,
3-4 tojás,
1/2 kg liszt,
1 citrom,
1/4 liter tej,
1 csomag sütőpor,
8 dkg kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, és lassanként adjunk hozzá 12,5 dkg cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és a tejet (kb. 2 evőkanál kivételével), majd keverjük össze alaposan. Tegyük bele a citromnak a héját és levét, valamint a sütőport és a keményre vert tojáshabot. A masszát osszuk el és az egyik részébe keverjük a kakaót, a maradék tejet és a többi cukrot, és alaposan dolgozzuk össze. Öntsük egy kizsírozott formába oly módon, hogy egy teljesen tele kanállal felváltva egy sötét és egy világos masszát helyezünk. Egy óráig süssük.
12.5 dkg vaj,
16 dkg cukor,
3-4 tojás,
1/2 kg liszt,
1 citrom,
1/4 liter tej,
1 csomag sütőpor,
8 dkg kakaó.
Keverjük habosra a vajat, és lassanként adjunk hozzá 12,5 dkg cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és a tejet (kb. 2 evőkanál kivételével), majd keverjük össze alaposan. Tegyük bele a citromnak a héját és levét, valamint a sütőport és a keményre vert tojáshabot. A masszát osszuk el és az egyik részébe keverjük a kakaót, a maradék tejet és a többi cukrot, és alaposan dolgozzuk össze. Öntsük egy kizsírozott formába oly módon, hogy egy teljesen tele kanállal felváltva egy sötét és egy világos masszát helyezünk. Egy óráig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése