Ads 468x60px

Pages

Szilvatorta

 2949.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg liszt,
12 dkg porcukor,
10 dkg dióbél,
2 tojás,
2 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
1 evőkanál sütőpor,
50 dkg magvaváló szilva,
a tetejére:
fahéjas porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, a sóval, a vaníliáscukorral, majd keverjük tovább az egész tojásokkal és a sütőporral elkevert liszttel, végül a darált diót is adjuk hozzá. Simítsuk a masszát kikent és belisztezett tortaformába és nyomkodjuk bele a kimagozott szilvaszemeket. Bőven szórjunk rá fahéjas porcukrot és előmelegített, mérsékelten meleg sütőbe téve süssük meg. A tortalappal együtt csúsztassuk tálra, és még külön is szórjunk rá egy kevés fahéjas porcukrot.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése