2950.
HOZZÁVALÓK:
25-30 dkg magvaváló szilva,
1 tojás,
1 dl tej,
2-3 evőkanál rizsliszt,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tetejére:
fahéjas porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a szilvát, magozzuk ki és vágjuk apróra. Verjük a tojást habosra a tejjel, adjuk hozzá a fűszereket, és annyi lisztet, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatészta legyen belőle. Ezután keverjük bele a vagdalt szilvát. Evőkanálnyi adagokban tegyünk kis halmokat a forró olajba. Ha az alsó fele megsült, a lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük pirosra. Még forrón hintsük meg fahéjas porcukorral és rögtön kínáljuk.
25-30 dkg magvaváló szilva,
1 tojás,
1 dl tej,
2-3 evőkanál rizsliszt,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tetejére:
fahéjas porcukor.
Mossuk meg a szilvát, magozzuk ki és vágjuk apróra. Verjük a tojást habosra a tejjel, adjuk hozzá a fűszereket, és annyi lisztet, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatészta legyen belőle. Ezután keverjük bele a vagdalt szilvát. Evőkanálnyi adagokban tegyünk kis halmokat a forró olajba. Ha az alsó fele megsült, a lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük pirosra. Még forrón hintsük meg fahéjas porcukorral és rögtön kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése