Ads 468x60px

Pages

Daratorta mandulával

 2958.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
5 tojás,
1 citrom,
5 dkg darált mandula,
3 db keserű mandula,
12 dkg búzadara,
ribizli lekvár,
cukrozott tejszínhab.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojások sárgájával. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a hámozott és darált mandulát, a három darab keserűmandulát és kanalanként a finom búzadarát, végül pedig a citrom levét. Félóráig hagyjuk pihenni, majd keverjük bele az öt tojás kemény habját. A tortaformát kenjük ki bőven vajjal és a tésztát beleöntve, lassú tűznél süssük meg. Csak 24 óra múlva vágjuk ketté a tortát, ribizlivel kenjük meg a közepét, a másik felével borítsuk be. Néhány óráig ismét pihentessük, azután cukrozott tejszínhabbal vonjuk be és díszítsük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése