Ads 468x60px

Pages

Esterházy palacsinta

 2948.

HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
5 tojás,
csipetnyi só,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
ízlés szerinti befőtt,
tojáslikőr,
vaníliáscukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval. Óvatosan adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a tojások felvert habját. A masszából teflonserpenyőben, kevés vajon süssünk palacsintákat, de csak az egyik oldalukat süssük meg, és ne fordítsuk meg. Tálaláskor csúsztassuk a tányérra, rakjuk meg kis kockákra vágott vegyes befőttel, locsoljuk meg tojáslikőrrel és hajtsuk félbe. Vaníliáscukorral meghintve adjuk asztalra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése