Ads 468x60px

Pages

Szilva Tosca módra

 2947.

HOZZÁVALÓK:
12 nagy szem magvaváló szilva,
7 dkg cukor,
1 evőkanál tej,
7 dkg puha vaj vagy margarin,
1 evőkanál rétesliszt,
3 dkg mandula,
2 dl tejszín vagy 4 gombóc vaníliafagylalt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A szilvát hosszában vágjuk félbe és magozzuk ki. A mandulát rakjuk forró vízbe, a héját húzzuk le, majd vékonyan szeleteljük fel. A sütőt 250 fokra melegítsük elő. A szilvákat vágott felükkel felfelé tűzálló tálra rakjuk egymás mellé. A vajat a cukorral, a liszttel és a tejjel serpenyőben keverjük habosra, majd 1-2 percig kevergetve forraljuk. A tűzről levéve, kiskanállal halmozzuk a szilvaszemek tetejére, a mandulaszeleteket nyomkodjuk a tetejére. Tegyük a sütőbe, kb. 10 percig süssük. Forrón tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínáljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése