2530.
Zilahy Ágnes receptkönyve 1892-ből
HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
2 tábla csokoládé,
12,5 dkg cukor,
3 zsemle,
1 tojásnyi vaj,
6 tojás,
zsemlemorzsa,
csokoládé, vagy tejmártás.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy liter forró tejbe tegyünk két
közép nagyságu tábla reszelt csokoládét, nyolczad kilónyi czukrot és három
egész zsemlét, mindezeket együtt addig főzzük folytonosan kavarva, mig a
zsemlye a csokoládés tejben péppé válik. Ekkor vegyük el a tüztől, öntsük egy
tálba, ott tegyünk bele egy tojásnyi vajat, 6 tojássárgáját és a hat tojás
fehéréből vert habot. Ezeket keverjük össze szép egyenlően. Egy vajjal kikent
czikkes tormát hintsünk meg zsemlyemorzsával és bele téve a csokoládés tésztát,
végül gyors tüz fölött fél óra hosszáig süssük. Mikor megvan pirulva, boritsuk
ki kerekded, mély tálba és öntsünk reá csokoládé, vagy tej mártást.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése