Ads 468x60px

Pages

Csokoládé tálbafőtt

2530.
Zilahy Ágnes receptkönyve 1892-ből

HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
2 tábla csokoládé,
12,5 dkg cukor,
3 zsemle,
1 tojásnyi vaj,
6 tojás,
zsemlemorzsa,
csokoládé, vagy tejmártás.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy liter forró tejbe tegyünk két közép nagyságu tábla reszelt csokoládét, nyolczad kilónyi czukrot és három egész zsemlét, mindezeket együtt addig főzzük folytonosan kavarva, mig a zsemlye a csokoládés tejben péppé válik. Ekkor vegyük el a tüztől, öntsük egy tálba, ott tegyünk bele egy tojásnyi vajat, 6 tojássárgáját és a hat tojás fehéréből vert habot. Ezeket keverjük össze szép egyenlően. Egy vajjal kikent czikkes tormát hintsünk meg zsemlyemorzsával és bele téve a csokoládés tésztát, végül gyors tüz fölött fél óra hosszáig süssük. Mikor megvan pirulva, boritsuk ki kerekded, mély tálba és öntsünk reá csokoládé, vagy tej mártást.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése