2528.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg parmezán,
10 dkg liszt,
4 tojás,
zsemlemorzsa,
só,
bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk fel 3 tojást, adjuk hozzá
a sajtot és a sót. Halmozzuk a lisztet a gyúródeszkára és dolgozzuk el vele
addig, amíg kenyértészta állagú tésztát kapunk. Általában elegendő a tojás,
hogy összeálljon, ha mégsem adjunk hozzá egy kevés vizet. Dolgozzuk ki alaposan,
majd nyújtsuk ki félujjnyi vastagra. Derelyevágóval vágjuk 5-6 cm hosszú
rombusz vagy káró formájúra. A maradék egy tojást sóval és borssal verjük fel, mártsuk
meg benne a tésztát, forgassuk meg zsemlemorzsában és forró, bő olajban süssük ki.
Szedjük itatóspapírra, és már kisült darabokat a sütés befejezéséig tartsuk melegen.
Azonnal, forrón tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése