Ads 468x60px

Pages

Rummy club

2528.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg parmezán,
10 dkg liszt,
4 tojás,
zsemlemorzsa,
só,
bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk fel 3 tojást, adjuk hozzá a sajtot és a sót. Halmozzuk a lisztet a gyúródeszkára és dolgozzuk el vele addig, amíg kenyértészta állagú tésztát kapunk. Általában elegendő a tojás, hogy összeálljon, ha mégsem adjunk hozzá egy kevés vizet. Dolgozzuk ki alaposan, majd nyújtsuk ki félujjnyi vastagra. Derelyevágóval vágjuk 5-6 cm hosszú rombusz vagy káró formájúra. A maradék egy tojást sóval és borssal verjük fel, mártsuk meg benne a tésztát, forgassuk meg zsemlemorzsában és forró, bő olajban süssük ki. Szedjük itatóspapírra, és már kisült darabokat a sütés befejezéséig tartsuk melegen. Azonnal, forrón tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése