Ads 468x60px

Pages

Vaníliás-fahéjas gyümölcskenyér

2524.

HOZZÁVALÓK:
8 szelet fehérkenyér,
7,5 dkg vaj,
120 ml citromlé,
10 dkg vegyes szárított gyümölcs,
1 citrom lereszelt héja,
2,5 dkg porcukor,
4 tojás,
1/2 liter 1,5%-os ultrapasztőrözött tej,
2,5 ml vanília aroma,
1 teáskanál fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk le a kenyérszeletek héját, vajazzuk meg mindkét oldalukat, és itassuk át őket a citromlével. Egy kisebb edényben keverjük össze a szárított gyümölcsöket, a reszelt citromhéjat a porcukorral és szórjuk a kenyérszeletekre. Tortalapokként rakjuk egymásra a szeleteket és tegyük bele őket egy kisebb kivajazott jénaiba. Egy edényben melegítsük fel forrásig a tejet a fahéjjal és a vanília aromával, majd vegyük le a tűzről. Verjük fel a tojásokat és öntsük a tejhez. Keverjük el alaposan, majd öntsük a jénaiban levő kenyerekre. Egy nagyobb jénait félig töltsünk fel meleg vízzel, ebbe tegyük bele a kisebb jénait és 45 percre rakjuk 180 fokos sütőbe, amíg a szósz megszilárdul. Ezután vízfürdő nélkül addig süssük, ameddig a teteje meg nem barnul.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése