2524.
HOZZÁVALÓK:
8 szelet fehérkenyér,
7,5 dkg vaj,
120 ml citromlé,
10 dkg vegyes szárított gyümölcs,
1 citrom lereszelt héja,
2,5 dkg porcukor,
4 tojás,
1/2 liter 1,5%-os
ultrapasztőrözött tej,
2,5 ml vanília aroma,
1 teáskanál fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk le a kenyérszeletek héját,
vajazzuk meg mindkét oldalukat, és itassuk át őket a citromlével. Egy kisebb
edényben keverjük össze a szárított gyümölcsöket, a reszelt citromhéjat a
porcukorral és szórjuk a kenyérszeletekre. Tortalapokként rakjuk egymásra a
szeleteket és tegyük bele őket egy kisebb kivajazott jénaiba. Egy edényben
melegítsük fel forrásig a tejet a fahéjjal és a vanília aromával, majd vegyük
le a tűzről. Verjük fel a tojásokat és öntsük a tejhez. Keverjük el alaposan,
majd öntsük a jénaiban levő kenyerekre. Egy nagyobb jénait félig töltsünk fel meleg
vízzel, ebbe tegyük bele a kisebb jénait és 45 percre rakjuk 180 fokos sütőbe,
amíg a szósz megszilárdul. Ezután vízfürdő nélkül addig süssük, ameddig a
teteje meg nem barnul.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése