2521.
HOZZÁVALÓK:
1 doboz babapiskóta,
1 dl rum,
2 csomag különböző puding,
1 liter tej,
6 evőkanál barackíz,
15 dkg darált dió,
1 tojásfehérje.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy mély üvegtálat béleljünk ki babapiskótával.
Locsoljuk meg tejes rummal (2 dl tejet 1/2 dl rummal elkeverve). A többi tejből
készítsünk kétfajta, de ízben hasonló pudingot. Miután kihűlt, az egyik
pudinggal fedjük be a babapiskótát. Tegyünk rá 4 evőkanál barackízzel kevert
darált diót. Ezt egy sor babapiskóta követi, amit locsoljunk meg a maradék rummal.
A másik pudinggal fedjük be és ezt ismét rummal ízesített piskótasor követi.
Egy tojás habjával, kevés barackízzel ízesítsük (jól keverjük össze a felvert
habbal) és öntsük az egész tetejére. Csak addig hagyjuk a sütőben, amíg enyhén
rózsaszínű lesz a teteje.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése