2526.
HOZZÁVALÓK:
4 nagy, érett birsalma,
5 dkg vaj,
4 tojás,
4 evőkanál liszt,
4 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
fél citrom leve,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk és hámozzuk meg a
birsalmát, majd kicsumázás után almareszelőn reszeljük le. Azonnal öntsük rá a
citromlevet, és keverjük össze jól, hogy ne barnulhasson meg. A tojássárgákat a
cukor felével fehéredésig keverjük, sózzuk meg, és a fűszereket is tegyük hozzá.
Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot és a maradék cukrot is keverjük hozzá.
A liszttel felváltva adjuk a habhoz a cukros-fűszeres tojássárgáját, majd
óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, lazán forgassuk bele a reszelt
birsalmát levével együtt és a felolvasztott, de már nem meleg vajat. Simítsuk a
masszát egy kikent, belisztezett tepsibe, és előmelegített forró sütőben süssük
meg. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. Ha
már erős illata van, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, borítsuk deszkára, és
kihűlés után szeleteljük fel. Alufóliába vagy folpackba csomagolva sokáig
friss, szaftos marad.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése