Ads 468x60px

Pages

Édes-savanyú birssütemény

2526.

HOZZÁVALÓK:
4 nagy, érett birsalma,
5 dkg vaj,
4 tojás,
4 evőkanál liszt,
4 evőkanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
fél citrom leve,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk és hámozzuk meg a birsalmát, majd kicsumázás után almareszelőn reszeljük le. Azonnal öntsük rá a citromlevet, és keverjük össze jól, hogy ne barnulhasson meg. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, sózzuk meg, és a fűszereket is tegyük hozzá. Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot és a maradék cukrot is keverjük hozzá. A liszttel felváltva adjuk a habhoz a cukros-fűszeres tojássárgáját, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, lazán forgassuk bele a reszelt birsalmát levével együtt és a felolvasztott, de már nem meleg vajat. Simítsuk a masszát egy kikent, belisztezett tepsibe, és előmelegített forró sütőben süssük meg. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. Ha már erős illata van, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, borítsuk deszkára, és kihűlés után szeleteljük fel. Alufóliába vagy folpackba csomagolva sokáig friss, szaftos marad.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése