2531.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
15 dkg mandula,
3 tojás,
2 dl tejföl,
4-5 evőkanál búzadara,
3 dkg vaj,
1 teáskanál mandulaaroma,
1 teáskanál só,
olaj a réteslap kenéséhez.
ELKÉSZÍTÉS:
A mandulát dobjuk egy pillanatra
forrásban lévő vízbe, majd szűrjük le, így könnyen lehúzhatjuk a héját. A sóval
daráljuk le, majd keverjük össze a puha vajjal, a felvert egész tojásokkal, a
tejföllel, a mandulaaromával és annyi búzadarával, amennyitől a massza
túrógombóc sűrűségű lesz. 20 percnyi pihentetés után nézzük meg, elég kemény-e
a tészta. Ha a kanál megáll benne, akkor kevés tejjel hígítsuk, ha túl lágy,
akkor kevés liszttel sűrítsük. A réteslapokat töltsük meg, és süssük pirosra.
Csak akkor vágjuk szeletekre, miután teljesen kihűlt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése