Ads 468x60px

Pages

Fanurópita

2519.

HOZZÁVALÓK:
4 csésze liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csapott kiskanál fahéjpor,
1 csésze étolaj,
1 csésze és 2 kanál cukor,
12 kanál narancslé,
1/2 csésze víz,
csipetnyi szódabikarbóna,
1 citrom,
1 csésze szőke mazsola,
1 csésze durvára őrölt dió,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fahéjporral. Egy tálban keverjük össze alaposan az olajat, a narancslevet, a vizet, a szódát és a citrom lereszelt héját. Miután pár percig keverjük, adjuk hozzá a lisztet, a mazsolát és a diót. Dolgozzuk össze jól. Egy 32-es formát olajozzunk ki, szórjuk be liszttel, majd forgassuk ki belőle a fölösleges lisztet. Öntsük bele a masszát. Közepes sütőben körülbelül 45 percig süssük. Mikor kész van, fokozatosan hűtsük ki, majd mikor még langyos szórjuk meg a porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése