2519.
HOZZÁVALÓK:
4 csésze liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csapott kiskanál fahéjpor,
1 csésze étolaj,
1 csésze és 2 kanál cukor,
12 kanál narancslé,
1/2 csésze víz,
csipetnyi szódabikarbóna,
1 citrom,
1 csésze szőke mazsola,
1 csésze durvára őrölt dió,
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral
és a fahéjporral. Egy tálban keverjük össze alaposan az olajat, a narancslevet,
a vizet, a szódát és a citrom lereszelt héját. Miután pár percig keverjük, adjuk
hozzá a lisztet, a mazsolát és a diót. Dolgozzuk össze jól. Egy 32-es formát olajozzunk
ki, szórjuk be liszttel, majd forgassuk ki belőle a fölösleges lisztet. Öntsük
bele a masszát. Közepes sütőben körülbelül 45 percig süssük. Mikor kész van,
fokozatosan hűtsük ki, majd mikor még langyos szórjuk meg a porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése